Rendelési kód: 1052
Összetétel:
A kerekszemű rizs fajták általában puhábbra főnek, s hajlamosak az összetapadásra, ezáltal ezeket könnyebb pálcikával enni. Rizs szemei gömbölyűek, belül puhák, főzéskor sok keményítő fő ki belőlük, így ragadóssá válnak. Rizs alapú süteményekhez, tejberizshez kiváló, de tökéletes a spanyol paella elkészítéséhez is.
Kiszerelések:
Szállítói cikkszám: 1052
Nettó súly:
Tápérték adatok | |
---|---|
Energia: | 1510kJ/361kcal |
Zsír: | 0,8g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,1g |
Szénhidrát: | 78g |
Amelyből cukrok: | |
Rost: | |
Fehérje: | 7,4g |
Só: | 0g |
Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható
Főzési tanácsok
A Riso Lorenzo kerekszemű/desszert rizst használhatjuk a tejberizs főzéséhez.
A tejberizst lassú tűzön, a folyadékot többször pótolva kell puhára főzni kb. 20 perc alatt készül el. Első lépésben ilyenkor is takarékon forraljuk fel, hogy ne fusson ki!
Vannak, akik a rizst csak tejben főzik, esetleg kókuszvizet adnak hozzá. Titkos tippünk: a rizs könnyebben magába szívja a tejet, ha forró vízben előfőzöd.
A kész tejberizst lefedve pihentesd pár percet, hogy még jobban megdagadjon.