Csicseriborsó

Rendelési kód: 1064

Összetétel:

A halvány barna, kerek szemű csicseriborsó a legismertebb változat az Ázsiából származó növény különböző típusai közül. Nálunk is kedvelt és ismert ázsiai ételek, a humusz és a  falafel alapanyaga. Rendkívül sokféle módon használható fel, egy-egy  kontinensen belül is számos elkészítési módja létezik. Magas a fehérje tartalma, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek kiegészítője a változatos és sokszínű táplálkozásnak.

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1064

Nettó súly:

Tápérték adatok
Energia: 1532Kj/364kcal
Zsír: 6,0g
Amelyből telített zsírsavak: 0,6g
Szénhidrát: 51,0g
Amelyből cukrok: 10,0g
Rost: 12,2g
Fehérje: 19,3g
Só: 0,06g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

A kívánt mennyiségű csicseriborsót 12-14 órára beáztatjuk. Ezzel a művelettel a 60-70 perces főzési idő nagyjából a felére csökkenthető. Egytálételekhez, salátákhoz, levesbetétnek ajánljuk.

Receptek

Csicseriborsó pörkölt

Hozzávalók:

  • 30dkg csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db pardicsom
  • 1 ek Pietro Coricelli rizsolaj
  • 2tk fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A Cereale Lorenzo csicseriborsót egy éjszakát hideg vízben áztatjuk. A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, valamint 2 teáskanál őrölt piros paprikát. Majd beletesszük a csicseriborsót, az áztató lével együtt és jól megkeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Körülbelül 50 percig főzzük. A csicseriborsó, mint az olasz tészta, főzés után is “al dente” marad.