Hozzávalók 4 főre:
12 db cannelloni megtöltéséhez
- 3 evőkanál olíva olaj
- őrölt bors
- só
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg darált marhahús
- 5 dkg sonka (prosciutto crudo) darálva
- 2 közepes tojás
- 10 dkg kolbász – darálva
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 20 dkg csirkehús
Besamel mártáshoz:
- 4 dkg vaj
- Só
- 2,5 dkg reszelt parmezán
- 3 dkg liszt
- 1,2 liter tej
- Őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, sonkát, csirkehúst és kolbászt. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és levesszük a tűzről.
Hagyjuk kihűlni, ha esetleg túl durva, akkor mixerben összeaprítjuk. Hozzá adjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát és a parmezánt, jól összekeverjük. Egy aránylag száraz keveréket kapunk.
A paradicsomszószhoz a fokhagymát olajon felhevítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk és kb. 10-15 percig közepes lángon főzzük, végül a tűzről levesszük és hozzáadjuk a bazsalikomot. Közben elkészítjük a besamel mártást is.
Amikor minden kész, megtöltjük a tésztacsöveket egy kis habzsák segítségével. A tepsi aljára némi olíva olajat és kevés paradicsomszószt öntünk, erre helyezzük a megtöltött csöveket. A tetejére öntjük a besamel mártást és néhány kanállal a paradicsomszószból, majd megszórjuk parmezán sajttal. 180C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd 200C-on még 10 percig, hogy a teteje megpiruljon. A sütőből kivéve, tálalás előtt 10 percig pihentetjük.