Basmati rizs

Rendelési kód: 1051

Összetétel:

Ezt a rizsfajtát főként Indiában és Pakisztánban termesztik. A Lorenzo termékpalettában pakisztáni eredetű basmati rizst kínálunk. Az ázsiai termőhelyeken az aromás rizseknek több száz fajtáját termesztik. Ezek közül a jázmin és a basmati fajtákat exportálják. A “basmati” kifejezés azt jelenti: illatos. Kellemes aromája, karcsú alakja, jó főzési tulajdonságai miatt az illatok királynője rizs elnevezést is viseli.

A Riso Lorenzo basmati rizs egyik illatmentes fajtája a PK386.

A basmati rizs “SUPER KERNEL” típusát főzés előtt minimum egy órával ki kell szellőztetni. 

Kiszerelések:

Szállítói cikkszám: 1051

Nettó súly: 1kg

Tápérték adatok
Energia: 1410Kj/354kcal
Zsír: 0,5g
Amelyből telített zsírsavak: 0,15g
Szénhidrát: 82,5g
Amelyből cukrok:
Rost: 8,0g
Fehérje: 7,1g
Só: 0,1g

Nagykereskedelmi szállítási módok bemutatása itt megtalálható

Főzési tanácsok

1:1,8 arányban a kívánt mennyiségű Basmati rizshez vizet mérünk ki. A rizst ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a ráöntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 12-14 percig főzzük. A tűzhelyről levéve, a kívánt puhaság eléréséig további 4-5 percig fedő alatt hagyjuk. Kiváló köret húsos vagy zöldséges feltétek mellé.

Receptek

Thai rizs

Hozzávalók 4 főre:

  • 180 gr (~1 bögre) Basmati rizs
  • 1 dl kókusztej
  • 1 db mogyoróhagyma
  • Rizsolaj
  • 150 gr kockázott ananász
  • 80 gr kesudió
  • zöldség alaplé
  • curry

Elkészítés:

Főzzük meg a Basmati rizst az elkészítési javaslat szerint. Serpenyőben hevítsük fel a rizsolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát. Rövid megkeverés után adjuk hozzá az ananászt, a durvára vágott kesudió ¾ részét és a kókusztejet. Főzzük 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Szükség szerint közben adhatunk hozzá néhány evőkanál zöldséges főzőlevet, vagy vizet. Adjunk hozzá curryt és ízlés szerint sót, végül keverjük bele az időközben elkészült rizst és további néhány percig alacsony hőfokon tartva főzzük össze az egészet. A maradék kesudióval és ananász gerezdekkel díszítve tálaljuk. Fogyasztható szójaszósszal is.